Bedwantsen bestrijding

Bedwantsen zijn ectoparasieten van mensen. Ze leven vooral in slaapkamers (of andere plekken waar regelmatig geslapen wordt) en komen ’s nachts tevoorschijn om zich te voeden met bloed. Overlast van bedwantsen is erg vervelend en de beten kunnen erge jeuk veroorzaken. Een goede bestrijding van bedwantsen is behoorlijk ingrijpend.

Wanneer u overlast van bedwantsen vermoedt, is het goed om eerst een inspectie door ons uit te laten voeren. Tijdens onze inspectie zoeken we naar sporen van bedwantsen, zoals uitwerpselen (opgedroogd bloed), eitjes, vervellingshuidjes en natuurlijk de bedwantsen zelf. Geliefde schuilplekken van bedwantsen zijn de naden en poten van het bed, de naden van het matras en de zomen van het beddengoed, maar ook achter schilderijen, nachtkastjes en in stopcontacten kunnen zij zich schuil houden.

stadia bedwants

Op de foto zijn bedwantsen, eitjes en uitwerpselen te zien.

 

Als het nodig is dat wij een bestrijding uit voeren, zijn er een aantal zaken van belang om de bestrijding succesvol te laten verlopen.

Voorbereiding

  • Het beddengoed, de gordijnen en besmette kleding, moet worden gewassen op minimaal 60 graden Celsius. Het beste is het om alle stoffen in speciale oplosbare waszakken te doen en de waszakken direct in de wasmachine te doen.
  • Het is absoluut noodzakelijk dat er verder geen spullen uit de besmette ruimte(n) worden verplaatst naar andere ruimten.
  • Als een matras is gescheurd, moet die worden weggegooid. Bedwantsen kunnen zich namelijk verschuilen in de scheuren. Pak het matras eerst goed in plastic in, voordat u het matras vervoert.
  • Eventueel kunt u ook spullen invriezen. Dit moet dan wel gebeuren bij een temperatuur van minimaal -14 graden Celsius gedurende een week. Hiermee worden bedwantsen en hun eitjes gedood.

De bestrijding

  • Wij voeren de bestrijding uit met behulp van een stoomapparaat. De stoom komt met een temperatuur van 160 graden Celsius uit het apparaat. Alle schuilplaatsen van bedwantsen, naden en kieren behandelen wij met stoom. Het stoom doodt alle stadia van de bedwantsen, van eitjes tot volwassen insecten. Dieper verscholen bedwantsen kunnen we echter niet altijd goed raken met de stoom.
  • Daarom maken we ook gebruik van een insecticide. Het insecticide heeft een nawerking van enkele weken. Wanneer bedwantsen uit hun schuilplaats komen en in aanraking komen met het insecticide, zullen zij kort daarna sterven.
  • Na ca. 4 dagen herhalen we de behandeling om tot een maximaal resultaat te komen.
  • Wees u ervan bewust dat wij zeer zorgvuldig te werk gaan. Dit betekent dat wij o.a. kasten legen, meubels verplaatsen, stopcontacten van de wand schroeven en indien nodig zullen wij het bed en andere meubels zelfs uit elkaar halen om alle schuilplaatsen van de bedwantsen goed te kunnen bereiken.
  • Afhankelijk van de ernst van de plaag, kan het nodig zijn dat wij na enkele weken nog een derde behandeling uitvoeren.